O studiju

Vladimir Vasić je rođen 1962. godine u Beogradu gde je odrastao i studirao elektrotehniku. Fotografijom je počeo da se bavi još u detinjstvu kada je dobio prvi fotoaparat i mini laboratoriju za izradu crno-bele fotografije. Već u srednjoj školi je uspešno eksperimentisao sa fotografijom u koloru što je 1977. godine bila prava retkost. Profesionalan rad započeo je 1983. godine kada je otvorio svoju prvu foto radnju, a 2007. i studio za digitalnu fotografiju.

Osnivač je nevladine organizacije "Republička unija za zaštitu kulture, umetnosti i ekologije" u okviru koje deluje "Leonardy studio" za digitalnu fotografiju. Osnovna delatnost organizacije je produkcija fotografija koja putem umetnosti, a kroz obradu ekoloških tema komunicira sa širokom publikom. Njen cilj je da ukaže na vrednosti sredine u kojoj živimo i na značaj njenih prirodnih resursa.

Učestvovao je na nekoliko grupnih izložbi i umetničkih projekata u zemlji i inostranstvu i postavio više samostalnih izložbi.

Sve fotografije su snimljene profesionalnom opremom Mamiya ZD, Phase one, odštampane na platnu HP ploterom, dok je priprema obavljena na Apple Macintosh kompjuteru.